Πολυεστιακοί φακοί επαφής πώς λειτουργούν

Εάν χρειάζεται να φοράτε διορθωτικούς φακούς για να βελτιώσετε την όρασή σας, πιθανότατα γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία των διορθωτικών φακών – σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, διαθλώντας το φως ωστε να διορθωθεί το οπτικό σφάλμα (υπερμετροπία, μυοπία) και να φέρνουν τις εικόνες στο επίκεντρο. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει τρόπος να βλέπετε σε πολλαπλές αποστάσεις;

Φορώντας πολυεστιακούς φακούς επαφής, μπορείτε να απολαμβάνετε βελτιωμένη όραση ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ή κοντά βρίσκεται ένα αντικείμενο.

Πώς λειτουργούν λοιπόν οι πολυεστιακοί φακοί επαφής; Ας ρίξουμε μια ματιά.

Οι πολυεστιακοί φακοί επαφής κατασκευάστηκαν για να παρέχουν όραση σε πολλαπλά εστιακά μήκη. Με άλλα λόγια, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καθαρή όραση όταν κοιτάτε μακριά και όταν κοιτάτε κοντά.. Όταν κοιτάζετε μακρινά αντικείμενα, χρησιμοποιείται το τμήμα του φακού που έχει οριστεί με την ισχύ του φακού για την απόσταση. Στη συνέχεια, όταν αλλάζετε την όρασή σας για να κοιτάξετε κάτι από κοντά, χρησιμοποιείται το τμήμα που προορίζεται για να κάνει την όραση καθαρή σε κοντινές αποστάσεις.

Οφέλη των πολυεστιακών φακών επαφής

Εάν έχετε πρόβλημα με την όραση τόσο από μακριά όσο και από κοντά, οι πολυεστιακοί φακοί επαφής μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την όρασή σας. Αλλά και η ευκολία είναι ένα πλεονέκτημα. Πείτε αντίο στο να φοράτε γυαλιά όταν κοιτάτε έναν υπολογιστή ή διαβάζετε ένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε συνεχώς μεταξύ γυαλιών ή ακόμη και να φοράτε γυαλιά πρεσβυοπίας πάνο απο τους φακούς επαφής. Οι πολυεστιακοί φακοί επαφής κάνουν την αλλαγή για εσάς.

 

Πώς κατασκευάζονται οι πολυεστιακοί φακοί επαφής

Η κατασκευή των πολυεστιακών φακών επαφής απαιτεί προσεκτική δομή. Η ισχύς κάθε βάθους εναλλάσσεται από τη μία πλευρά του φακού στην άλλη. Απαιτείται μια διαδικασία κατασκευής για να διασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα είναι σωστά για τα μάτια σας. Οι πολυεστιακοί φακοί επαφής κυκλοφορούν σε δύο τύπους – ταυτόχρονη όραση και προοδευτική όραση. Η ταυτόχρονη όραση έχει μόνο δύο οράσεις ανά φακό – κοντινή και μακρινή. Οι φακοί προοδευτικής όρασης έχουν πολλαπλη εστίαση .

 

Απόκτηση των πολυεστιακών φακών επαφής σας

Πριν μπορέσετε να φορέσετε τους πολυεστιακούς φακούς επαφής, ο οπτικός οπτομέτρης  θα πρέπει να κάνει μια ακριβή μέτρηση της όρασής σας και να αναθέσει τη σωστή ισχύ σε κάθε τμήμα του φακού.

Στη συνέχεια, θα εξετάσει και θα μετρήσει κάθε μάτι για να διασφαλίσει τη σωστή ισχύ του φακού. Μόλις μετρηθούν τα μάτια σας, ο γιατρός σας μπορεί να αναθέσει την ισχύ του φακού σας ή την ισχύ κάθε τμήματος του φακού. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του πολυεστιακού φακού που θα πάρετε – ταυτόχρονο ή προοδευτικό. Αφού παραλάβετε το σετ φακών επαφής, ο οπτικός οπτομέτρης σας μπορεί να σας δώσει οδηγίες για το πώς να φροντίζετε και να συνηθίσετε τους πολυεστιακούς σας φακούς επαφής.

Σαφέστερη όραση με πολυεστιακούς φακούς επαφής

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που χρειάζεται γυαλιά ή φακούς επαφής για να βλέπει σωστά, μη χάσετε τα μεγάλα οφέλη των πολυεστιακών φακών επαφής. Φορώντας πολυεστιακούς φακούς επαφής, μπορείτε να απολαμβάνετε καθαρή όραση τόσο κοντά όσο και μακριά. Τώρα μπορείτε να βλέπετε καθαρά ανεξάρτητα από την απόσταση.

 

Δείτε κάποιους από τους Πολυστιακούς Φακούς που έχουμε