Φακοί επαφής πώς τους βάζουμε

Εάν είστε νέοι στη χρήση φακών επαφής, η σκέψη της τοποθέτησής τους μπορεί να σας τρομάξει. Αλλά με την εξάσκηση και τις σωστές οδηγίες, η τοποθέτηση των φακών επαφής είναι μια εύκολη διαδικασία.

Μόλις κατακτήσετε αυτή την τεχνική, θα τοποθετείτε τους φακούς επαφής γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε καθαρό περιβάλλον και ότι τα χέρια σας είναι απαλλαγμένα από βρωμιά και υπολείμματα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε διάλυμα ειδικά σχεδιασμένο για φακούς επαφής και όχι νερό της βρύσης ή σάλιο. Τώρα, ας περάσουμε στην πραγματική διαδικασία τοποθέτησης των φακών. Ξεκινήστε πλένοντας τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και, στη συνέχεια, στεγνώστε τα με μια πετσέτα χωρίς χνούδι.

Μόλις τα χέρια σας είναι καθαρά, ανοίξτε τη θήκη των φακών επαφής και χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να κρατήσετε απαλά το άνω βλέφαρο σας προς τα πάνω. Τοποθετήστε το φακό επαφής στο δείκτη του χεριού σας και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μέσα έξω. Τοποθετήστε τον φακό στην άκρη του δείκτη σας, έτσι ώστε να εφαρμόζει καλά. Στη συνέχεια, μετακινήστε τον φακό επαφής στην άκρη του μεσαίου σας δακτύλου.

 Όταν είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε το φακό, κοιτάξτε προς τα πάνω και τοποθετήστε το φακό στο λευκό μέρος του ματιού σας (τον κερατοειδή). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη σας για να ασκήσετε απαλή πίεση γύρω από τον φακό για να τον βοηθήσετε να κολλήσει. Μόλις ο φακός κολλήσει, κλείστε τα μάτια σας για λίγα δευτερόλεπτα για να βοηθήσετε τον φακό να κεντραριστεί.

 Επαναλάβετε τα ίδια βήματα και με το άλλο μάτι και είστε έτοιμοι! Η εξοικείωση με τη χρήση των φακών επαφής μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν δεν τα καταφέρετε αμέσως.

 Με τον καιρό, θα είστε σε θέση να τοποθετείτε και να αφαιρείτε τους φακούς επαφής σας με ευκολία και αυτοπεποίθηση. Καλή τύχη και καλή χρήση των φακών!