Φακοί Επαφής Πώς Τοποθετούνται

Σκέφτεστε να πάρετε το ρίσκο και να δοκιμάσετε φακούς επαφής;

Έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Οι φακοί επαφής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθώσετε την όρασή σας, να δείχνετε και να αισθάνεστε καταπληκτικά και να απολαμβάνετε μια ζωή χωρίς ογκώδη γυαλιά. Αλλά πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς προσαρμόζονται και φοριούνται οι φακοί επαφής.

Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο μπορεί να ακούγεται. Ο οπτικός θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή για να μετρήσει την καμπυλότητα κάθε ματιού. Θα μετρήσει επίσης τη διάμετρο της κόρης σας και θα ελέγξει την όρασή σας. Αφού γίνουν όλες αυτές οι μετρήσεις, θα είναι σε θέση να επιλέξει τον κατάλληλο φακό που θα ταιριάζει άνετα και με ασφάλεια στο μάτι σας.

Αφού επιλεγούν οι φακοί, ο οπτικός θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό διάλυμα για να καθαρίσει και να απολυμάνει τους φακούς. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εφαρμόσει ένα ειδικό λιπαντικό ή ρυθμιστικό στους φακούς για να εξασφαλίσει μια άνετη εφαρμογή.

Στη συνέχεια, ο οπτικός θα τοποθετήσει τον φακό απευθείας στο μάτι για να ελέγξει για τυχόν σημάδια ερυθρότητας ή ερεθισμού και για να βεβαιωθεί ότι ο φακός εφαρμόζει σωστά και είναι σταθερός. Μπορεί να σας ζητηθεί να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας μερικές φορές για να βοηθήσετε τον φακό να εγκατασταθεί στο μάτι σας και ο οπτικός μπορεί επίσης να μετακινήσει τον φακό για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή.

Όταν οι νέοι φακοί τοποθετηθούν σωστά, ο οπτομέτρης-οπτικός σας θα σας δείξει πώς να τους τοποθετείτε και να τους αφαιρείτε σωστά, πώς να τους καθαρίζετε και να τους φροντίζετε και τι να κάνετε αν συμβεί κάτι ασυνήθιστο.


Είναι επίσης σημαντικό να συζητάτε με τον οπτικό σας τυχόν παρενέργειες που σχετίζονται με τους φακούς επαφής και τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίζετε και πώς να μειώσετε τις πιθανότητες να τις αντιμετωπίσετε. Η τήρηση μιας ρουτίνας καθαρισμού των φακών σας και η αντικατάστασή τους όταν είναι απαραίτητο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους φακούς επαφής σας άνετους και να μειώσετε την πιθανότητα ερεθισμού ή μόλυνσης των ματιών σας.

Θα πρέπει πάντα να ολοκληρώνετε κάθε οφθαλμολογική εξέταση, με ή χωρίς φακούς επαφής, με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και προστατευτικά γυαλιά για να προστατεύετε τα μάτια σας από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου. Με τακτικές εξετάσεις και τους σωστούς φακούς επαφής, μπορείτε να απολαμβάνετε μια ζωή καθαρή και άνετη όραση.

Οι φακοί επαφής μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την όρασή τους, αλλά πρέπει να τοποθετούνται και να φροντίζονται σωστά για να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους και η άνετη χρήση τους. Με τη βοήθεια ενός οφθαλμίατρου, μπορείτε εύκολα να βρείτε τους σωστούς φακούς και να μάθετε πώς να τους φροντίζετε σωστά.