Έλεγχος εφαρμογής φακών επαφής

Έλεγχος εφαρμογής φακών επαφής

Σκέφτεστε να αγοράσετε φακούς επαφής για πρώτη φορά; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Για να διασφαλίσετε ότι οι φακοί επαφής σας είναι άνετοι και ασφαλείς, θα πρέπει πάντα να κάνετε έναν έλεγχο προσαρμογής φακών επαφής.

Σε έναν έλεγχο εφαρμογής φακών επαφής, ένας οπτομέτρης θα αξιολογήσει την όρασή σας και τη συνολική υγεία των ματιών σας για να καθορίσει ποιος τύπος φακών επαφής είναι κατάλληλος για εσάς. Θα μετρήσει το μέγεθος και το σχήμα των ματιών σας, καθώς και την καμπυλότητα του κερατοειδούς σας.

Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση της παραγωγής δακρύων και της κίνησης των ματιών σας, καθώς και τον έλεγχο για ξηροφθαλμία Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι οι φακοί επαφής σας εφαρμόζουν σωστά και δεν προκαλούν δυσφορία.
Μόλις ο οπτομέτρης καθορίσει τον κατάλληλο τύπο φακού επαφής για εσάς, θα προσαρμόσει τον φακό επαφής στο μάτι σας. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον έλεγχο της εφαρμογής του φακού επαφής στο μάτι σας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μετακινηθεί ή δεν θα προκαλέσει δυσφορία.

Μόλις ο φακός επαφής σας προσαρμοστεί σωστά, ο οπτομέτρης θα σας δώσει οδηγίες για τον τρόπο φροντίδας των φακών σας. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσης των φακών σας, καθώς και τον τρόπο καθαρισμού και φύλαξής τους. Ο οπτομέτρης σας θα συζητήσει επίσης τυχόν συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν πρόβλημα με τους φακούς σας και πώς να τους χειριστείτε σωστά.

Εάν φοράτε φακούς επαφής, είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο προσαρμογής των φακών επαφής τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι φακοί σας είναι άνετοι και αποδίδουν όπως αναμένεται. Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε έναν έλεγχο προσαρμογής φακών επαφής πριν αλλάξετε μάρκα και τύπο φακών.
Μόλις αγοράσετε τους φακούς επαφής σας, είναι σημαντικό να επανέρχεστε για τακτικές επισκέψεις παρακολούθησης με τον οπτομέτρη ή τον οπτικό σας, ώστε να ελέγξει αν οι φακοί επαφής σας εφαρμόζουν σωστά, αν η όρασή σας έχει αλλάξει και αν τα μάτια σας είναι υγιή και απαλλαγμένα από τυχόν οφθαλμικές παθήσεις.

Ο έλεγχος προσαρμογής και εφαρμογής των φακών επαφής είναι ένα σημαντικό βήμα για όποιον σκέφτεται να εφαρμόσει φακούς επαφής. Εξασφαλίζει ότι οι φακοί επαφής έχουν το σωστό μέγεθος και σχήμα για τα μάτια σας και ότι δεν θα προκαλέσουν δυσφορία ή ερεθισμό.

Έλεγχος εφαρμογής φακών επαφής-Omega Optics